Снимка: Уикипедия haaland.house.gov, Franmarie MetzlerИзбраният за президент на САЩ Джо Байдън

...
Снимка: Уикипедия haaland.house.gov, Franmarie MetzlerИзбраният за президент на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

За пръв път САЩ с министър от коренните индиански народи

Снимка: Уикипедия haaland.house.gov, Franmarie Metzler

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън номинира за министър на вътрешните работи Дебра (Деб) Халанд, която съставлява щата Ню Мексико в Камарата на представителите в Конгреса, съобщи ДПА, като се базира на екипа на Байдън за прехода, написа Българска телеграфна агенция.

Ако бъде одобрена от Сената, Халанд, която е от племето лагуна пуебло, ще стане първата представителка на коренните нации, назначена на пост във федералното държавно управление. Преходният екип на Байдън дефинира Халанд като непризнаващ бариери държавен чиновник, който през цялата си кариера се бори за правата на фамилиите, в това число от племенните, селските и цветнокожите общности.

Понастоящем заместник-председателка на Комисията за естествените запаси в Камарата на представителите, Халанд ще е готова още от първия си ден на поста да работи за опазването на околната среда и да се бори за бъдеще на чистата сила, уточни в изказване екипът на Байдън.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР